Voorzorg

Doelgroep: Jonge vrouwen tot 25 jaar die zwanger zijn van hun eerste kind en een opstapeling van problemen hebben. Denk aan de volgende factoren: alleenstaand, laag inkomen, weinig opleiding, weinig sociale steun, armoede, huiselijk geweld, hectingsproblematiek.

Contactgegevens

Uitvoerende partij:  Jeugd Gezondheidszorg
Coördinator Voorzorg en Stevig Ouderschap regio Parkstad
Reina Hettinga
reina.hettinga@ggdzl.nl
06-18353345

 

Praktische informatie

Interventie
VoorZorg bestaat uit een intensief schema van huisbezoeken van 1 à 1½ uur uitgevoerd door speciaal daarvoor opgeleide VoorZorgverpleegkundigen met ervaring in de JGZ. De huisbezoeken beginnen zo vroeg mogelijk in de zwangerschap (uiterlijk 28 weken zwangerschap) tot het kind 2 jaar is. Gemiddeld zijn er twee huisbezoeken per maand. In de eerste maand van het programma en tijdens de eerste zes weken na de geboorte gaan de VoorZorgverpleegkundigen wekelijks op huisbezoek.

Doelstellingen
De belangrijkste doelstellingen van VoorZorg zijn verbetering van het zwangerschaps- en geboorteproces voor moeder en kind, verbetering van de gezondheid en ontwikkeling van het kind, en verbetering van de persoonlijke ontwikkeling van de moeder en haar mogelijkheden voor opleiding en werk, zodat zij meer kan betekenen voor haar kind.

Uitleg Voorzorg

Meer partner projecten