Een gezonde mama is de beste start. Wat kan ik doen?

Heb je een kinderwens? Of ben je pas zwanger (tot 12 weken)? Dan kun je deelnemen aan het programma TOP-mama.

Tijdens dit programma helpen we je met gezonder eten, meer bewegen en stoppen met roken. De begeleiding gaat door tijdens de zwangerschap tot 1 jaar na de bevalling. We hopen hier mee aan te tonen dat een goede begeleiding bijdraagt aan een gezonde zwangerschap en gezondere baby’s. TOP-mama is een project van de afdelingen Kindergeneeskunde en Gynaecologie van het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+).

Wil je zwanger worden?

Meer bewegen, gezonder eten, stoppen met roken…een gezonde leefstijl is belangrijk voor jou en je toekomstige kindje. Het liefste begin je hier al mee vóór de zwangerschap! Kun je in deze fase wel wat hulp gebruiken bij het veranderen van je leefstijl? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Door mee te doen aan het TOP-mama onderzoek krijg je een steuntje in de rug om al je goede voornemens door te zetten! Samen gaan we voor gezonde baby’s!

Net zwanger?

Ben je pas zwanger? Dan is het voor jou én je baby heel belangrijk om gezond te eten en te stoppen met roken. Ook is het goed als je actief blijft! Vind je het lastig om hier nu zelf mee aan de slag te gaan? Door mee te doen aan het TOP-mama onderzoek krijg je begeleiding bij gezond leven. En door jouw deelname kunnen we in de toekomst nog veel meer vrouwen en baby’s helpen!

Doe mee!

Ben jij, of ken jij iemand die een kinderwens heeft of pas zwanger is (<12 weken)? En wil je graag meer weten? Dan kun je meer informatie over TOP-mama vinden via topmama.mumc.nl of door te bellen/appen naar 06 83 04 90 82.