Ik wil ook lid zijn van de bieb met dat leuke boekstartkoffertje.

Baby’s houden van boeken! Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen versterkt de band met je baby. Én kinderen die als baby zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen!

Waarom?

Kinderen kunnen al vanaf heel jonge leeftijd met hun ouders spelenderwijs genieten van boekjes. Door samen plaatjes te kijken, te praten of te zingen krijg je als ouder goed contact met je baby. Dat is niet alleen gezellig, maar het samenspel is ook heel goed voor de taalontwikkeling van je kindje.

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die vanaf een paar maanden oud samen met hun ouders boekjes lezen, een veel grotere woordenschat hebben dan kinderen die dit niet doen. Kortom, van lezen groei je.

 

 

Sjpruut: “als ik drie maanden oud ben, krijg ik een brief met een BoekStart-waardebon. Met deze bon kan ik een gratis BoekStart-koffertje met leuke boekjes ophalen bij de bibliotheek.”

Download hier de Boekstart-waardebon

Elke bieb heeft een speciale babyhoek, met babyboeken voor baby’s en dreumesen van 2-24 maanden. Bij de SCHUNCK bibliotheeklocaties is meer informatie verkrijgbaar.