Wat doet kraamzorg allemaal voor me?

Na de geboorte, thuis of in het ziekenhuis, ontvangen je de eerste 8 dagen kraamzorg. Wanneer je een aantal dagen in het ziekenhuis geweest bent, wordt dit bijgesteld. In overleg met de verloskundige kan bij medische noodzaak de kraamzorg worden verlengd (als je hiervoor aanvullend verzekerd bent).

Geboortezorg Limburg

Even samen genieten van het moment en dan moet je een aantal beslissingen gaan nemen. Of het nu de eerste keer is of de derde, een zwangerschap is altijd spannend. Wij helpen je om de keuzes te maken die het beste bij je passen. We bieden je niet alleen de best mogelijke kraamzorg, maar ook goede begeleiding tijdens de zwangerschap.
Aanmelden voor kraamzorg kan na de eerste afspraak met je verloskundige. Geboortezorg Limburg werkt samen met verloskundigen in geheel Limburg.

Als er net een baby geboren is, staat het le­ven van de kersverse ouders behoorlijk op z’n kop.
Om ervoor te zorgen dat tijdens die eerste dagen alles soepel verloopt, is er kraamzorg. Kraamzorg gaat uit van de gezinssituatie en de zorgbehoefte van moeder en kind. Kraamzorg helpt mee aan het voorspoedige herstel van de moeder na de bevalling en de integratie van de nieuwe baby in het gezin.

Link naar Geboortezorg Limburg

Wat houdt kraamzorg in en hoe vraag ik het aan

Link naar SamenZuyd

folders downloaden over de kraamperiode